Nieuw cultuurpodium Overschie in handen van bewoners

Het oude theater Musica in Overschie werd begin 2018 afgestoten door de eigenaar, gemeente Rotterdam. Wijkbewoners Dorien de Voogt en Paul Bouwens zagen dit als hun kans om van het oude theater een levendig cultuurpodium te maken. Deze week werd het nieuwe theater ‘In de Lugt’ officieel geopend met een feestje.

“Levendig en met een brede culturele programmering”, ziet Paul Bouwens het podium voor zich. Sinds 1 januari hebben de buurtbewoners het voor het zeggen. Veel buurtbewoners zijn betrokken bij de programmering, de promotie of als algemeen vrijwilliger. Ook zijn er 12 partijen die het nieuwe podium financieel gesteund hebben.

Er zijn inmiddels een stuk of 15 voorstellingen geweest, schat Paul. Tussendoor is er ook verbouwd, waardoor het theater nu geschikt is voor ‘allerlei soorten cultuur’. Niet alleen theater dus, maar ook filmavonden, dans, kinderdisco, cabaret of feestjes.

“Overschie miste de interactie, er gebeurde te weinig”, zegt Paul. “Dan moet je zelf de mouwen maar opstropen, vond ik”. Kijk mee bij de feestelijke opening van het nieuwe cultuurpodium:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter