Nieuw dieptepunt in vertrouwen tussen college en gemeenteraad

De soap rond het aftreden van wethouder Adriaan Visser en het lekken naar de pers, heeft weer een nieuw hoofdstuk bereikt.

Na de raadsvergadering van donderdag, reageerde de Rekenkamer alsnog op het rapport van de, door het college ingeschakelde, onderzoeksbureau Strated Consulting. Deze laatste concludeerde afgelopen week dat de presentatie over het Schiekadeblok, die de voormalige wethouder naar de pers lekte, niet geheim was en ook niet in het college aan de orde was geweest. De Rekenkamer houdt op basis van haar interpretatie van de gemeentewet vol dat geheimhouding van de door oud-wethouder Visser en raadslid Christine Eskes met de pers gedeelde informatie niet opgeheven was op het moment van lekken, ‘’ongeacht of deze versie al dan niet door het college is behandeld.’’

Het Rotterdams college besloot eerder deze week om vanwege de uitkomst van het externe onderzoek geen aangifte te doen tegen Adriaan Visser. Toen uit het onderzoek, bleek dat het stuk niet geheim of vertrouwelijk was, noemde de oppositie het ‘een flutonderzoek’ en een ‘WC-eendonderzoek’. De oppositiepartijen in de gemeenteraad deden donderdagochtend toch aangifte tegen Visser.

Hiermee heeft de verstandshouding tussen oppositie en coalitie een nieuw dieptepunt bereikt en lijkt het vertrouwen in elkaar nu helemaal verdwenen.

Bekijk hier de reportage die OPEN Rotterdam eerder maakte over het Schiekadeblok.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter