Nieuw gebouw in Delfshaven voor jonge ondernemers

Na het succes van de Keilewerf, een bedrijfsverzamelgebouw aan de Vierhavenstraat, zijn initiatiefnemers Bas van den Berg en Lenard Vunderink begonnen aan een nieuw project: De Kroon. In het gigantische gebouw waar vroeger installatiebedrijf Croonwolter & Dros zat gevestigd, willen zij opnieuw een plaats creëren waar jonge ondernemers elkaar ontmoeten en versterken.
Volgens Bas is er in Rotterdam altijd behoefte aan een broedplaats waar ondernemers elkaar ontmoeten. In het nieuwe ontmoetingsgebouw De Kroon willen Bas en mede-initiatiefnemer Lenard wederom een bruisende plek creëren voor ondernemende Rotterdammers. Toch is de nieuwe locatie niet helemaal hetzelfde als de Keilewerf.

Ditmaal ligt de focus volgens Bas meer op ondernemers die vanuit plekken als de Keilewerf willen doorgroeien. ”We hebben hier 10.000 vierkante meter om te vullen en hebben nu al 20 huurders. Van iemand die zonnepanelen maakt tot een therapeut en een muzikant”.

Kimmo de Reuver is een van die huurders. Hij zit met zijn ontwerpbureau Het Proces in de Kroon. ”We wilden eens van dichtbij meemaken hoe de invulling van een dergelijk gebouw tot stand kwam en hoe iedereen dan met elkaar in contact komt”, aldus de ondernemer.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat