Nieuw Kunstwerk Heer Bokelweg

Het grote graffitikunstwerk op een gebouw aan de Heer Bokelweg wordt verwijderd en vervangen. De kunstwerk Ozon Graffiti zal het nieuwe aanblik worden van het gebouw. Naar verwachting is het nieuwe kunstwerk volgende week, in de week van 20 oktober, af.
De huidige schildering waarbij een vrouw met twee hoofden in gebedshouding wordt afgebeeld, wordt verwijderd omdat het in slechte staat verkeert. De slijtage is dusdanig dat de aangebrachte gouden laag volledig is verdwenen. Ook is er zonder toestemming een tekening van een haan in het kunstwerk aangebracht.

Het nieuwe kunstwerk wordt door de kunstenaar omschreven als een “abstract, organisch geheel dat realistisch is weergegeven”, aldus Dave van der Heijden, coördinator van het project. Kunstenaar Ozon staat bekend om zijn variatie in stijlen: zowel abstract als realistisch met een variatie in type materialen die worden gebruikt. De verwachting is dat zijn werk minstens tien jaar op het gebouw blijft staan, door de speciale coating die wordt aangebracht. Deze week begint het aanbrengen van het nieuwe werk.