Nieuw theater voor theatergezelschap Mooi Weer & Zo

Verscholen aan de ’s Gravendijkwal zat jarenlang het theater van Mooi weer & Zo, maar daar moet je niet meer naartoe als je wilt genieten van de producties van dit gezelschap. “Nee, daar zijn we inmiddels al een jaar weg, al voor de coronacrisis hebben we besloten om op zoek te gaan naar een andere plek. Sindsdien hebben we gespeeld op verschillende locaties onder meer de Schiecentrales en parkeergarages”, vertelt Eva Lemaire, drijvende kracht achter en regisseur bij Mooi Weer & Zo. “We zochten ondertussen naar iets groters en het eerste pand dat we bekeken, was meteen raak!”

Dat is best bijzonder te noemen, want op het eerste gezicht zie je een betonnen kolos niet echt een gebouw waar je een theater in verwacht. En dat was juist wat Eva zo aansprak. “Het is niet truttig, niet burgerlijk, je krijgt er een Duits underground gevoel. Het pand is zo groot dat we op verschillende plekken kunnen spelen.” Het nieuwe onderkomen is op de Willem Buytewechstraat 36-40. Een locatie waar in de buurt twee andere theaters, een conservatorium en ateliers te vinden zijn. Ook dat biedt weer mogelijkheden. “We hebben gesprekken gehad met de directeur van Jeugdtheater Hofplein, want we zouden het mooi vinden als de mbo’ers hier in de zaal zitten en een hangplek voor ze worden. Ook al zitten we in een heel ander genre. Ik heb een bijzondere band met Hofplein, want mijn vader Louis Lemaire was de oprichter. Daarnaast willen we ook samenwerken met Maaspodium en de Schiecentrale.”

Momenteel worden de ‘lelijke’ systeemplafonds verwijderd, muren weggehaald om van deze ruimte een echt theater te maken. Als alles volgens plan verloopt, beginnen de makers half augustus met repeteren en wordt er in september opgetreden. “We hebben dan ook een ambassadeursavond, daarin spelen we verschillende scènes uit voorstellingen als De meiden, vijand van het volk en de drie zusters.”