Nieuw vrolijk blad voor de Rotterdammer met een klein budget

Speciaal voor Rotterdammers met een klein budget brengen diverse maatschappelijke organisaties een nieuw, vrolijk blad op de markt. ‘Sjaak magazine’ zal aanstaande vrijdag tijdens het festival Better Together in Theater Zuidplein aan Sjaak Sies worden aangeboden door wethouder Maarten Struijvenberg.

Het blad moet een informatie- en inspiratiebron vormen voor mensen die zichzelf vanwege armoede soms ‘de sjaak’ voelen. Er zijn namelijk kansen en mogelijkheden om met een beperkt budget toch een mooi en gezond leven te leiden. De eerste editie staat vol met tips van Rotterdammers die spotgoedkoop leuke dagjes uit gaan. Daarnaast kunnen de lezers een interview met Voedselbank-oprichter Sjaak Sies en zijn dochter Milka verwachten. Sjaak weet namelijk als geen ander hoe het is om met weinig rond te moeten komen. De titel van het blad verwijst bij wijze van eerbetoon ook naar hem.

Ook een aantal bekende Rotterdammers linken hun naam aan de Sjaak magazine. Zo schrijft oud-Feyenoordspeler John de Wolf een column en verzorgt literair schrijver Ernest van der Kwast een kort verhaal. Levon Timmers, chef-kok van stadsboerderij Uit Je Eigen Stad, tovert een voedselpakket om tot een culinair hoogstandje.

Sjaak magazine is een initiatief van Wijkgebouw De Bron, ChristenUnie-SGP Rotterdam, House of Hope, Leger des Heils en Rotterdamse Sociale Alliantie in samenwerking met Voedselbank Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat