Nieuw wegdek met minder geluidsoverlast in Overschie

Overschie

Aan de Burgemeester Baumannlaan in Overschie wordt binnenkort een nieuw wegdek aangelegd. Dit zal deels bestaan uit zogenaamde stille klinkers, waardoor er in de toekomst minder geluidsoverlast zal zijn.
Volgens de Gemeente Rotterdam zal de geluidsoverlast door deze klinkers niet helemaal verdwijnen, maar wel verminderen. Dit komt door een laag bovenop de stenen die geluid beter absorbeert dan reguliere klinkers. Om te testen of deze laag zijn werk doet, worden er op de rest van de straat normale klinkers geplaatst. Op deze manier kan de gemeente de geluidsoverlast van beide soorten klinkers vergelijken. Er is reeds een geluidstest gedaan op de huidige bestrating van de Burgemeester Baumannlaan, door middel van een geluidsmeter op een aanhangwagen. Enkele maanden nadat de nieuwe klinkers zijn gelegd, wordt er een tweede test gedaan met statische meters.

Bewoners van Overschie hebben de mogelijkheid gehad om een vragenlijst in te vullen van geluidsoverlast. Als de werkzaamheden afgelopen zijn, wordt dit onderzoek herhaald. Op sociale media reageren bewoners wisselend. “Ik woon bij de kruising, en ik heb veel last van al het geluid”, vertelt een mevrouw. “Zo wordt het wel nog lastiger met, en dat is al zo’n gedoe altijd”, vinden andere bewoners.

De Gemeente Rotterdam zal op 20 juli beginnen met de werkzaamheden, deze duren waarschijnlijk tot 28 augustus. Het gedeelte van de Burgemeester Baumannlaan tussen de Prins Mauritssingel en de 2e Hogenbanweg is in deze periode afgesloten.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat