Nieuwe aflevering MAUS: Tussen de oude trams

Wat doe je als je ’s nachts in slaap valt in de trein, wakker wordt in Rotterdam en de eerste ochtendtrein pas uren later vertrekt? Je kent er niemand en de batterij van je telefoon is precies leeg. Is er wel iets te beleven in deze voor jou onbekende stad, in de huidige anderhalvemetersamenleving?

Maus (17) ontdekt het in de serie MAUS. In aflevering 2 loopt Maus met het Vogelmeisje naar de Tramremise. Hier ontmoeten ze een paar van haar vrienden die deze oude loods hebben omgetoverd tot een bijzonder evenement. Wanneer Maus het Vogelmeisje is kwijtgeraakt krijgt hij een eigenaardige routebeschrijving…

MAUS
De fictieserie is geschreven en geregisseerd door Chris de Krijger en Sven Peetoom. In totaal zes afleveringen ontmoet Maus, gespeeld door Walt Klink (o.a. bekend van de succesclip ‘Smoorverliefd’ van Snelle), een al dan niet bekende Rotterdammer die een gedeelte van de nacht vertegenwoordigt.

Dit kan Loes Schnepper zijn als eenzame barvrouw, Theo Wesselo zijn die ’s nachts loempia’s verkoopt vanwege een slaapstoornis, of stadsdichter Dean Bowen die Maus op poëtische wijze de weg wijst.

Wanneer te zien?
MAUS is een productie van There Will Be Film in samenwerking met OPEN Rotterdam. Het resultaat is elke zondag vanaf 18.00 uur van 15 november tot en met 20 december te zien via de kanalen van OPEN Rotterdam.