Nieuwe app van RET laat je reizen met de smartphone!

De RET Barcode app is sinds deze week te downloaden. Met deze nieuwe app van de RET kun je mobiele tickets kopen met iDEAL of creditcard en daarmee reizen in de bussen, trams en de Fast Ferry. Een metrokaartje is nog niet via de app te koop.

De gekochte tickets in de app moeten getoond worden aan chauffeur of conducteur vanaf de smartphone. Hierdoor is de OV-chipkaart niet meer nodig. Dit zal voor vele reizigers ideaal zijn, maar voor de reiziger die nog altijd met pijn in het hart terugdenkt aan de simpele strippenkaart, misschien niet.

Er zijn verschillende reisapps die al zo’n systeem aanbieden, zoals de Tranzer app. Maar die is meer gericht op treinreizigers, incidentele reizigers en toeristen. De RET is daarom ook aangesloten bij deze app.

Samen met het bedrijf Translink, ontwikkelaar van de OV-chipkaart, deed RET vorig jaar al mee aan een landelijke proef met een mobiel-reizen-app voor op de smartphone. Uiteindelijk bleek de technologie achter de app onvoldoende geschikt om het OV-chip mobiel reizen op nationaal niveau aan te bieden. Een woordvoerder van de RET geeft aan dat de RET daarom nu een app vanuit eigen initiatief op de markt wilde brengen.

De RET Barcode app is nog niet geschikt om in te checken bij de incheckpoortjes en -palen. Hierdoor is het nog niet mogelijk om de app te gebruiken op de metrostations. De RET hoopt dat deze functie in de loop van 2018 in orde is.

Zal dit het einde betekenen van de OV-chipkaart?

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat