Nieuwe containers in Delfshaven zitten vaak klem

Splinternieuwe afvalcontainers blijken niet goed te werken, zeggen geïrriteerde buurtbewoners van Coolhaveneiland. Op de hoek van de Kapelstraat en Pieter de Hoochstraat staat zo’n container die niet meer open gaat. 

“Er staat een nieuwe container waar niemand in de buurt van op de hoogte is gesteld. En hij werkt ook nog eens niet. En dit is niet de enige… Ook in de rest van de wijk zijn er containers waar de container aangeeft dat er meer bij kan, terwijl dit niet kan. De vuilniszakken blijven vastzitten. Mijn buurman heeft dit met veel kracht weer open gekregen, maar dat zou een oudere niet lukken”, vertelt buurtbewoner Ferrie.

Volgens Stadsbeheer zijn ze bezig dit nieuw type containers uit te rollen, die makkelijker open te krijgen zijn. “Ze zijn lager bij de stoep geplaatst, zodat je er makkelijker bij kunt. Het gebeurt weleens dat er iets klem zit, en dan gaan ze inderdaad lastig open.” Rotterdammers kunnen dat melden door te bellen met telefoonnummer 14010. Of via de MeldR-app. “Er komt dan iemand de container fixen.”

“Ik vind het vooral vervelend dat er niet gecommuniceerd wordt met de bewoners rondom de containers door de gemeente. Ik hoop dat er meer aandacht komt voor dit probleem, ook al wordt dit probleem ontkent door de wethouders”, meldt Ferrie.

Hoe ervaar jij de nieuwe containers? Reageer op dit bericht, stuur een whatsapp bericht of stuur een mail naar [email protected]