Nieuwe evenementenagenda voor Rotterdam gelanceerd

Rotterdammers kunnen zich weer gaan opmaken voor een jaar vol Rotterdamse festivals. Op dinsdag is de nieuwe evenementenagenda voor 2016 gelanceerd. Naast de grote jaarlijkse publieksevenementen is 2016 het jaar waarin de stad grote evenementen zoals de MTVEMA en Rotterdam Viert de stad huisvest.

 

Opvallend
Het aantal aanvragen voor plaatsing op de kalender nam toe. Opvallend zijn ook de vermeldingen van de Wednesday Night Skate en City racing, evenementen die in dit jaar wegens financiële problemen niet plaats konden vinden. Een belangrijk aandachtspunt blijft het vinden van geschikte festivals locaties. In de afgelopen twee jaar vonden er diverse experimenten plaats waarbij parken zoals Kralingse bos en het Roel Langerakpark als locatie dienden voor nieuwe evenementen. Over het algemeen verliep dit succesvol maar er waren ook aandachtspunten.

“Als het om de dance events gaat proberen we zo goed mogelijk de lusten en de lasten over de stad te verspreiden. We zijn niet ontevreden over hoe het gaat.” Aldus Johan Moerman

Gesteund door de gebiedscommissie trokken bewoners uit Noord in de zomer nog aan de bel over hun ontevredenheid over het plaatsvinden van een grote dance festival in het Vroesenpark. In het nieuwe evenementenjaar zal er in het Vroesenpark minder geprogrammeerd worden daarnaast kijkt de organisatie naar oplossingen waardoor overlast geminimaliseerd kan worden.

Herbeleef de Rotterdamse zomerfestivals op OPEN Rotterdam. Ga naar openrotterdam.nl/dezomerisopen