Nieuwe gymzaal geopend in Tarwewijk

Afgelopen maandag werd er in de Tarwewijk een nieuwe sportzaal geopend. De opening ging op feestelijke wijze van start door een dansje van de leerlingen van de naburige basisschool. Wethouder Adriaan Visser opende aansluitend officieel het gebouw.

Bij de opening werd ook direct de naam van het gebouw onthuld, dat door de leerlingen zelf werd bedacht. De gymzaal staat naast een monumentaal schoolgebouw uit 1929 en is ontworpen door een samenwerkingsverband van Ziegler Branderhorst en Artesk van Royen Architecten. Vanuit de gymzaal, kijkend door de ramen in de opgaande wand van de gymzaal aan de oostzijde, is het silhouet van de school waarneembaar. De lage bergingenstrook, die loopt tot aan de Blankenburgstraat, vormt samen met een klein gekapt gebouwtje op de hoek van het schoolplein een poort tot het entreegebied van de school. 
 
De gymzaal is gebouwd ten behoeve van het Lekker Fit! Programma. Met dit programma zetten de scholen en de gemeente Rotterdam zich samen in voor een gezond gewicht en voldoende beweging bij Rotterdamse kinderen tot 14 jaar. Op 94 basisscholen ondersteunen leerkrachten, sportdocenten en gezondheidsprofessionals, zoals diëtisten, de leerlingen meer te bewegen en gezonder te eten.