‘Nieuwe kanaal Delftse Schie is prachtig, maar die brug…’

De provincie Zuid-Holland heeft afgelopen weekend de voltooide werkzaamheden aan de bochtafsnijding van de Delftse Schie laten zien aan omwonenden en belangstellenden. Een zogenoemde publieksdag.

“Ze kunnen nu sinds ongeveer een week gebruik maken van het nieuwe kanaal. Daar zal de binnenvaart wel blij mee zijn”, begint bewoner Anneke de Gouw. “Een aantal bewoners is er ook wel blij mee omdat ze dan niet meer de lichten van de containerschepen ‘s nachts in hun slaapkamer hebben. Dus wat dat betreft heeft het wel wat voordelen.” Met de nieuwe vaarweg omzeilen binnenvaartschepen de twee haakse bochten in de Delftse Schie en ontstaat er een eiland. Daarmee komt een vaste brugverbinding. “Maar die lage vaste brug over de oude vaarroute voorkomt dat er ook historische schepen doorheen kunnen varen. De bedoeling van het kanaal was dat de pleziervaart hier zou varen en de grote containerschepen door het nieuwe rechte stuk”, laat Anneke zich kritisch uit.

De vaste brug die er komt om op het eiland te komen, is wel welkom voor wandelaars. “We hebben hier altijd heel vaak gewandeld met de honden. We hebben het hele bouwproces gezien. Ik vind het er prachtig uitzien. Dat is nou Hollands werk he? Daar ben ik trots op”, besluit een andere omwonende die op de publieksdag af kwam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter