Nieuwe kas in het dakpark van BoTu

Huis van de Toekomst en het Dakpark Rotterdam verzinnen verschillende scenario’s over hoe de wijk eruit komt te zien in de toekomst door prototypes te bouwen en onderzoek te verrichten op menskracht. Dit keer zijn de organisaties bezig met het bouwen van de Verkask-kas, een duurzame kas in de tuin van het Dakpark.

Het doel van de kas is om groentes te kweken. Vervolgens worden deze groentes verplaatst en verdeeld onder de inwoners. Bart van Groenewegen van Huis van De Toekomst vertelt dat de kas bedoeld is voor mensen die groentes willen verbouwen, maar ook willen hebben: “De kas wordt gebouwd op menskracht en is een groene stempel op de wijk. Het laat planten groeien die wij vervolgens weer kunnen verdelen.”

Menskracht
Volgens Huis van de Toekomst is menskracht dan ook de meest duurzame energiebron op aarde. Een van de redenen is, omdat het in tegenstelling tot fossiele brandstoffen een schone energiebron kan zijn. De mensen die meewerken aan het project voorzien de kas van energie. De stichting is nog volop op zoek naar mensen die hierbij willen helpen:“We zijn op dit moment op zoek naar veel menskracht zodat we de duurzame kas zo snel mogelijk kunnen realiseren”, aldus Bart.

Opening
De opening van de duurzame kas in het dak van BoTu zal plaatsvinden op zaterdag 8 juli tijdens de buurtcamping, dit is een tijdelijke camping met als doel om als een soort minimaatschappij te functioneren. De kas zal een aantal weken blijven staan en vervolgens weer worden verplaatst naar zijn volgende locatie: Huis van de Toekomst.