Nieuwe Mavo voor Theater feestelijk geopend in Rotterdam

De eerste Mavo voor Theater van Nederland is in Rotterdam feestelijk gestart met een kennismakingsavond. Vrijdag 9 juni kwamen leerlingen, ouders en het schoolteam bij elkaar om de school officieel in te luiden.

De Mavo voor Theater is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Hofplein Rotterdam en LMC Voortgezet Onderwijs. Vanaf september start deze unieke middelbare school met twee brugklassen in het Hofpleintheater.

Tijdens de kennismakingsavond was er naast de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen, uiteraard ook ruimte voor theater. Zo volgden de ouders samen met hun kind een spel- of dansles om een voorproefje te krijgen van hoe het er straks aan toegaat. Naast de reguliere vakken krijgen de leerlingen op De Mavo voor Theater ook acht uur per week les in zang, spel en dans.

”Dit is een unieke school waar leerlingen begeleid zullen worden naar een volwaardig mavodiploma. Alle profielen worden aangeboden en dit biedt een goede aansluiting op het vervolgonderwijs. Daarbij zal het een school zijn waar leerlingen samenwerken met gelijkgestemden. Kinderen die allemaal dezelfde passie voor theater koesteren”, aldus locatieleider Priscilla Mahadew.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat