Series van OPEN Rotterdam/
Nieuwe Meters Maken

Videomaker Wim Wiegmann maakte in 2020 een serie portretten over Rotterdammers en hun ervaringen met corona. Nu, bijna twee jaar later, gaat hij langs een aantal oude bekenden. Ook gaat hij langs andere Rotterdammers. Wat hebben ze geleerd van de eerste lockdowns? Hoe redden ze het nu? En wat moeten we vasthouden?

Restauranthouder Reza en Estelle en Sahila van stichting Essajo maken nieuwe meters

Een jaar geleden moest Reza nog flink lachen om de hamsterwoede onder “die nuchtere Hollanders”. Nu spreekt de videomaker hem vlak na de zoveelste teleurstellende persconferentie. De restauranteigenaar van La Cazuela is helemaal klaar met het coronabeleid, maar blijft met mensen in contact.

In Spangen hebben bewoners Sahila en Estelle de hele zomer hard gewerkt om Stichting Essajo te kunnen openen, een plek waar mensen “zonder gedoe en regels” kleding, speelgoed en ondersteuning kunnen krijgen. Ondanks de lockdown is de locatie geopend. “Er is geen sprake van een lockdown als het om mensen helpen gaat”, merkt Sahila op.

Maike Dassen en West Givner maken nieuwe meters

Maike Dassen, eigenaresse van natuurvoedingswinkel An-Dijvie, was in de coronaperiode druk om haar winkel in de lucht te houden, maar toch had ze tijd om te schrijven. Nu liggen er twee verhalenbundels op de toonbank. West Givner heeft in de coronaperiode als professioneel illustrator weinig opdrachten, maar aan stilzitten doet hij niet. Nu biedt hij jongeren de kans om zijn vak te leren. “Zo doe ik iets terug voor de buurt.”

Volgende afleveringen

Restauranthouder Reza en Estelle en Sahila van stichting Essajo maken nieuwe meters

Maike Dassen en West Givner maken nieuwe meters