Nieuwe Rotterdamse Wijken Show geeft weer zout aan je leven

Na maanden binnen zitten en ommetjes maken, is er weer leven in de Rotterdamse wijken. De Rotterdamse Wijken Show tourt de komende weken door de 14 gebieden van de stad om podium te bieden aan meer dan 48 lokale artiesten. De eerste show was afgelopen zaterdag in Delfshaven. Wij gingen kijken bij een repetitie.

Artistiek leider Rajiv Bhagwanbali krijgt er al energie van. “Ik was aan het springen, meezingen, klappen en dansen. Dit is waarom we het doen”, reageert hij. “Finally, we kunnen weer genieten van het leven.”

Presentator van de show, Gianni Noten vindt het belangrijk dat er weer cultuur geprogrammeerd wordt in de wijken. “Vooral in een tijd waarin mensen afzonderlijk dingen van elkaar gingen doen”, zegt hij. “Nu het weer mag, is het ook belangrijk dat het weer kan.”

De volgende Rotterdamse Wijken Show is op 4 maart op het Eudokiaplein in Rotterdam Noord. Naast de vaste groep muzikanten en performers doen bij deze show singer-songwriter Gerson Rafael en pianiste Laura Beatriz Argudin Tella mee.

De Rotterdamse Wijken Show is onderdeel van ‘Maak Mee In Je Wijk’, een samenwerking van O. Rotterdam, Cultuur Concreet en Fanatics. Cultuur Concreet biedt de komende maanden een ‘cultuurboost’ aan 25 Rotterdamse makers. Hierdoor komen weer nieuwe voorstellingen, workshops en exposities tot stand. Daarnaast is er in april een kick-off van talentenpodium Fanatics, met dans, muziek, zang en spoken-word.

Maak Mee In Je Wijk is de komende maanden te volgen via OPEN Rotterdam. In een zesdelige serie doen we verslag van de Rotterdamse Wijken Show, de Cultuur Boost van Cultuur Concreet en de talentenjacht van Fanatics.