Nieuwe serie ‘Girl Problems’ in premiere in LantarenVenster

Vanaf dinsdag 10 november is er wekelijks een nieuwe serie te zien op OPEN Rotterdam: Girl Problems. Een vierdelige serie, gemaakt voor en door jongeren uit Rotterdam Zuid waarbij de focus ligt op problemen die meiden hier in het dagelijks leven tegen kunnen komen.

Het project is een unieke samenwerking tussen drie lokale partijen (CineTube, SKVR & R-Newt) waarbij ze op een educatieve manier alledaagse problemen van de Rotterdamse puber willen aankaarten.

Racheida Adrianus (R-Newt) is ruim een jaar geleden begonnen met het project. Na een selectie periode, en een halfjaar acteertraining, is het nu eindelijk af en en Racheida is maar wat trots op de meiden: “Deze meiden hadden geen van alleen ervaring met acteren op deze manier, maar je ziet ze dan toch groeien waardoor de boodschap van het project nog beter overkomt.”

De meiden zelf spelen in de serie personages die o.a. drugsverslaafd raken, uitgehuwelijkt worden en problemen hebben met jongens. Op deze manier hopen de makers van de serie deze problemen beter op de kaart te zetten en bespreekbaar te maken.

Ook de hoofdrolspeelster zijn te spreken over het resultaat, al vond vrijwel iedereen het toch best een aparte ervaring om zichzelf zo terug te zien: “Normaal kijk je niet zo naar jezelf, en nu zie je jezelf dan echt zo groot terug…dat is best raar.”, aldus Soezy Castillo die in de serie een meisje speelt dat uitgehuwelijkt wordt door haar ouders.

De serie bestaat uit vier delen, en de eerste hiervan is op dinsdag 10 november om 18:37 te zien op OPEN Rotterdam. Hiernaast kan alles ook online worden teruggekeken.