Nieuwe sterrenchef in de maak in Rotterdam?

De messen zijn geslepen in Rotterdam-Noord tijdens de Black Box competitie. Op de Horeca Vakschool Rotterdam komen vmbo-leerlingen van zes verschillende horeca scholen uit heel Nederland voor het eerst samen om te strijden voor het nationale culinaire kampioenschap.

Elk team bestaat uit drie leerlingen: twee koks en een gastheer/gastvrouw. De twee koks krijgen de opdracht om een complete viergangen lunch te bereiden voor ongeveer vier personen. De koks worden beoordeeld op hun kooktechnieken, samenwerking, hygiëne, smaak en niet te vergeten de presentatie.

In de Black Box, samengesteld door de leverancier, zitten de volgende hoofdingrediënten:

  • Zeebaars (vis)
  • Dunne lende (vlees)
  • Patrijs (gevogelte)

Met deze ingrediënten moeten de koks een compleet viergangenmenu samenstellen.

Aan de gastheer/gastvrouw is het de taak om de lunch te serveren, geheel onder toezicht van een jury. De gastheer/gastvrouw wordt beoordeeld op het dekken van de couverts, het samenstellen, shaken en presenteren van een alcoholvrije cocktail, het zetten en serveren van koffie en op haar/zijn uitleg over de wijnen.

De deelnemende horeca scholen komen uit Den Haag, Amsterdam, Hoorn, Duinzigt, Leeuwarden en natuurlijk Rotterdam.

Na alle voorbereidingen, presentaties en jurybeoordelingen is het natuurlijk de vraag wie de winnaar is geworden. De Black Box competitie 2018 is gewonnen door de François Vatelschool uit Den Haag. Volgens de jury toonde hun menu creativiteit, een goede voorbereiding en was het volgens de chefs van hoog niveau.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter