Nieuwe stoelen in Oude Luxor

Het Oude Luxor theater is een prachtig theater met de bijnaam, de oude dame en oud dat zijn de stoelen in de zaal zeker. Iedereen die hier wel eens voorstelling of een film heeft gezien weet dat er weinig beenruimte is. Kortom de hoogste tijd om het wat comfortabeler te maken. 

“De wens om dit te verbeteren bestaat al lange tijd, maar vergt een aanzienlijke investering”, aldus het Luxor Theater. Daarvoor willen ze de hulp inschakelen van de bezoekers. “Met de campagne Take a Seat kunnen particulieren en bedrijven voor een bedrag van €450 een stoel adopteren. Als dank wordt elke geadopteerde stoel voorzien van de naam van de donateur.” Mocht dit bedrag te hoog zijn, dan zijn er nog andere mogelijkheden.  

Het theater werd in 2014 grondig verbouwd, maar toen werden vooral de foyers aangepakt. De zaal is intact gebleven met de stoelen die tijdens de verbouwing van 1972 zijn geplaatst. Met de nieuwe stoelen wordt het comfort verbeterd én er wordt meer beenruimte tussen de stoelen gecreëerd. Daarnaast worden komen er stoelen bij, van 935 naar ruim 1.000. Het plan is dat de verbouwing in februari 2022 gereed is.