Nieuwe street art tour in havengebied Rotterdam-West

Het M4H-gebied in Rotterdam West is nog nooit zo kleurrijk geweest. Street art collectief Rewriters organiseert er sinds kort wandelingen langs de recente street art muren die het gebied rijk is, inclusief achtergrondverhalen van een tour guide.

De kans bestaat dat u nog nooit door het M4H-gebied gelopen heeft. Het ligt aan de rand van Rotterdam, tegen Schiedam aan en was zo’n tien jaar geleden nog een relatief afgelegen bedrijvengebied aan de haven. Tegenwoordig barst het van de creativiteit in deze omgeving, wat zich niet alleen uit in de verscheidenheid aan jonge, interessante bedrijven, maar ook in street art. Het was al een plek waar veel graffiti gespoten werd, maar tegenwoordig bevatten de muren in de omgeving hoogwaardige straatkunst, die het zeker waard is om te bekijken.

De tour is opgezet door Rewriters, een Rotterdams collectief dat zich hard maakt voor street art in de Rotterdamse straten. Ze bemiddelen tussen artiesten en opdrachtgevers en zorgen dat zowel nationale als internationale kunstenaars muren kunnen vullen in de stad. Daarnaast organiseren ze dus tours door de stad om deze street art te bekijken. Rotterdam-West is hun nieuwe aanwinst met veelal recente werken.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter