Nieuwe studenten maken deze Eurekaweek kennis met de stad: ‘Duur bier maar goed geregeld’

De Eurekaweek is van start. Nieuwe studenten maken kennis met hun studiestad en dompelen zich vast onder in het Rotterdamse leven. Ty Nijbroek organiseert de week voor nieuwe studenten dit jaar. “Ik heb ‘m zelf in 2018 ook gelopen en er veel aan gehad.”

Door heel de stad zijn er deze week groepjes nieuwe studenten te zien. Toch zijn ze deze dinsdag voornamelijk op de campus van de Erasmus Universiteit aanwezig vanwege de ‘Campus Day’. Voor de universiteit staan allerlei kraampjes van verenigingen, organisaties en werkgevers die de nieuwe studenten maar wat graag willen inlijven. Toch draait het voor veel nieuwkomers in de stad vooral om andere studenten leren kennen én feesten. “Duur bier”, is het eerste wat opkomt in een nieuwe student als hij zijn ervaringen met Rotterdam moet beschrijven.”Maar gelukkig ook veel mensen die je wat geven.”

Groots
“Het is wel groots opgezet hier”, zegt een studente. “En goed geregeld in een app”, vult een andere aan. Zo zijn er deze week feesten in de Maassilo, bij de verschillende verenigingen en in Ahoy. Het hele programma is hier te vinden.

Toch zijn niet alle Rotterdammers blij met de introductieweek.

Anderen zijn dan weer milder en vinden dat het voor een weekje wel kan.

Hoe kijk jij naar de Eurekaweek? Deel je ervaringen met ons.