Nieuwe Syrische bakker in Middelland kent topdrukte met ramadan

De Syrische vrienden Mohammad en Mohammad hebben onlangs een bakkerswinkel geopend aan de 1e Middellandstraat. De winkel is nog geen maand open en nu al komen sommige bezoekers speciaal voor de lekkernijen naar Rotterdam toe.

“Een uitkering hebben is geen leven hebben. Ik wil zelf mijn geld verdienen”, legt Mohammad al Shehabi uit. Hij is zo’n drie jaar geleden gevlucht uit Syrië en heeft inmiddels een verblijfstitel in Nederland. Nu maakt hij allerlei soorten baklava en koekjes in zijn winkel, die pas een krappe maand open is.

“Het is echt druk door ramadan. De mensen zijn aan het vasten en als je vast dan vind je alles wat je ziet lekker. Dus je gaat automatisch meer kopen”, verklaart Mohammad al Sabbah de goede start van de zaak. De klanten komen zelfs uit Utrecht om hun zoetwaren te kopen. “Ik vind al het zoets lekker”, zo motiveert een van de klanten de verre reis.

Mohammad heeft veel ambities in Nederland. “Ik had in Syrië vier bedrijven. Nu woon ik in Rotterdam en de uitkering geeft weinig vrijheid. Ik wil vrij zijn en daarom ben ik hier weer een bakkerij begonnen. Als ik genoeg geld verdien, wil ik nog een winkel openen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat