Voetballertjes FC Zuidplein dolgelukkig met gedoneerde voetbalhesjes

Blije gezichten op het voetbalveld van FC Zuidplein. De kinderen van het straatvoetbalteam op Zuid spelen sinds vrijdag in de nieuwe voetbalhesjes van de club. De winkeliersvereniging van Winkelcentrum Zuidplein schonk de hesjes aan het team.

Met de nieuwe opvallende hesjes voetballen de kinderen van FC Zuidplein sinds vrijdag. Sanne Smit is vrijwilliger bij Team FC Zuidplein en vertelt enthousiast: “Omdat we trots zijn op onze naam FC Zuidplein, en we naast het winkelcentrum voetballen dachten we hoe tof is het als Zuidplein ons ook een sponsor item kan verzorgen. Gelukkig vond Zuidplein dit ook een leuk idee en hebben de kids hele mooie trainingshesjes gekregen”.

Straatvoetbal
Team FC Zuidplein is niet zomaar een voetbalteam. Het is een van de teams van de Feyenoord Street League (FSL). FSL is een spannende straatvoetbalcompetitie voor kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs, groep 6, 7 en 8. In het seizoen 2021-2022 zijn de gebieden Rotterdam-Zuid en Rotterdam-West actief binnen de competitie. FC Zuidplein traint en speelt vaak op het kunstgrasveldje tegenover Winkelcentrum Zuidplein, aan de kant van de Albert Heijn.

Punten scoren
“Street League gaat niet alleen over voetballen. De kids moeten zich ook echt houden aan de regels van street league en daar is respect een belangrijk onderdeel van.” Ieder seizoen kunnen de kinderen punten halen door bijvoorbeeld met het team pleintjes schoon te maken, of kerstkaarten langsbrengen bij ouders. “Naast dat de kids sportief bezig zijn, leren ze dus hoe leuk en belangrijk het helpen van andere kan zijn in de maatschappij. Dat maakt street league ook zo tof en bijzonder”, aldus Sanne.