Nieuwste raadslid van gemeente vol van ambitie

Hij is het nieuwste raadslid van de gemeenteraad van Rotterdam: Stefan Kroon. Na het vertrek van Salima Belhaj naar de Tweede Kamer werd de oud-fractievoorzitter van de deelgemeente Rotterdam Noord gevraagd om de lege zetel . Een beslissing die niet eenvoudig was, maar waar Kroon vol goede moed instapt.

De reden dat het een moeilijke beslissing was, heeft vooral te maken met het drukke schema van Kroon: “Ik heb onlangs promotie gemaakt op mijn werk, en rekende eigenlijk helemaal niet meer erop dat ik in de gemeenteraad terecht zou komen. Uiteindelijk kon ik het echter toch niet laten en besluit ik er nu vol voor te gaan.”

Maar naast zijn gewone baan in de ICT-sector en het werk dat hij verricht voor D66 is hij ook actief binnen zijn eigen deelgemeente. Zo helpt hij elke donderdagochtend een klein groepje kinderen uit groep 3 met lezen op basisschool de Fontijn. “Ik vind het heel belangrijk dat ieder kind de kans krijgt om het beste uit zichzelf te halen, en hoewel het vooral moeders zijn die dit vaak doen, vind ik het hartstikke leuk om deze kinderen te helpen met lezen.”

Na het lezen gaat Stefan linea recta door naar het stadhuis waar hem een lange dag wacht op het Stadhuis. Iets wat drie weken geleden wel wat lastig was: “Ik werd drie weken geleden geinstalleerd maar zat nog helemaal niet in de dossiers. Dus het was alleen maar zitten en luisteren, maar gelukkig heb ik vandaag wel allerlei zaken voorbereid.”

Op de vraag wat hij concreet wil veranderen aan Rotterdam komt Kroon bijna woorden tekort: “Het belangrijkste is dat we nu profiteren van de hype rond onze stad. We staan hoog op allerlei lijstjes, en juist nu moeten we hier gebruik van maken en meer mensen naar onze stad trekken. Deze stad is namelijk veel te mooi om niet met andere mensen te delen.