Nishi Market organiseert een LGBTQI+ speeddate: ‘Veel bezoekers hadden hier de eerste date’

Nishi market organiseert zondag 19 maart een speeddate event speciaal voor de LGBTQI+ community. “Met dit evenement brengen we nog een stukje van Japan naar Rotterdam”, legt Maria, werkneemster van de Japanse Mini Market op de Meent, uit. Speeddaten is namelijk een veelvoorkomende vorm van daten in Japan.

Deze populaire vorm van daten, bleek niet alleen een succes in Japan. Al langer viel het Maria en haar collega’s op hoeveel mensen hun eerste date wel niet hadden in de winkel of in het café. “We vroegen ons af: Hoeveel zouden dat er per week zijn geweest?’’ vertelt de werkneemster.

Drie weken geleden organiseerde Nishi het eerste speeddate event. “Dat bleek enorm goed te werken, het was bomvol.’’ Deze editie is speciaal bedoeld voor mensen uit de community. “De LGBTQI+ community is erg groot, het is belangrijk dat zij zich niet vergeten voelen’’, concludeert Maria.

Het evenement is bedoeld om mensen dichter bij elkaar te brengen, in een tijd waar het leven zich merendeels online afspeelt. Tijdens het speeddaten worden er spelletjes gespeeld en kun je onder het genot van thee, Japanse snacks en andere lekkernijen elkaar beter leren kennen. Het evenement is opgesplitst in drie leeftijdscategorieën:
18 tot 25 jaar: 12.00 – 13.15 uur
25 tot 35: 13.30 – 14.45 uur
35 jaar en ouder: 15.00 – 16.15 uur