NOC Kralingen 3 kampioen 5e klasse met bekende rapper Kevin op het middenveld

Foto N. van Holstein

Foto N. van Holstein

Na Feyenoord is er een nieuwe kampioen in Rotterdam, namelijk NOC Kralingen 3. De heren vierden afgelopen weekend een groot feest in De Esch na het behalen van de eerste plek in de 5e klasse van het amateurvoetbal. Het kampioenschap kreeg veel aandacht op sociale media, omdat de Rotterdamse rapper Kevin deel uitmaakt van het vriendenteam.

Kevin is als rapper bekend van hits als Gordelweg en Fisherman. Tegenwoordig verkoopt hij grote zalen uit, zoals Ahoy, maar hij heeft ook een tijd als profvoetballer gespeeld bij Excelsior Rotterdam. Hij schoof onlangs aan bij de podcast Kick ‘t Met van Ziggo Sport om het hierover te hebben. Op de vraag of hij af en toe nog weleens een balletje trapt antwoordde hij het volgende: “Ik heb nog steeds een vriendenteam. Zaterdag kampioenswedstrijd, NOC Kralingen, vijfde klasse. Zwaar promoveren man.” Zo ontstond er ineens grote interesse voor de club uit Kralingen.

NOC Kralingen 3 is een hecht vriendenteam. Het is een bewogen seizoen voor de spelers. Het team begon niet al te gunstig, met vier punten mindering door een ‘akkefietje’ op het veld. “Ook raakte onze sterspeler Jeffinio geblesseerd halverwege het seizoen, maar toch zijn we altijd samen blijven strijden voor de titel”, aldus teamlid Gerson Soares. En dat is gelukt. Het feest barstte direct los na het eindsignaal.

NOC Kralingen 3 speelde de kampioenswedstrijd tegen Steeds Hooger 5. Na een zinderende 3-0 winst wist het team het kampioenschap binnen te halen. Extra mooi, want de slogan van het team is; “Tres Puntos”. Dat betekent ‘drie punten’ in het Spaans. Grote groepen familie en vrienden kwamen de mannen steunen en ze vierden samen het kampioenschap. Het was al de hele week feest voor de jongens wegens het kampioenschap van Feyenoord. Bijna alle spelers zijn fanatieke Feyenoordsupporters.

Foto N. van Holstein

“Het kampioenschap betekent heel veel voor ons. Er zijn jongens die al jaren spelen voor de club en al heel lang wachten op deze titel. Het is daarom ook extra mooi dat het, in een seizoen als deze, eindelijk gebeurt. Dit seizoen had alles”, aldus teamlid Jeffinio Hirschfeld. Of NOC Kralingen 3 wil promoveren is nog niet duidelijk, het team is hier gezamenlijk over aan het nadenken.

Benieuwd hoe het kampioensfeest eruitzag? Bekijk nu de video op de Instagram van NOC Kralingen 3.