Nóg beter in onderwijs in Rotterdam

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, goed onderwijs is daarom onmisbaar. Om ervoor te zorgen dat het nog beter gaat met het onderwijs in Rotterdam werd zaterdag 23 maart EduHackathonNL010 georganiseerd, in Lyceum Rotterdam.

Deze dag is een initiatief van Meetup010 en ze werken hiervoor samen met de gemeente Rotterdam. Beter onderwijs voor Rotterdam. Zo’n honderd onderwijsprofessionals en mensen met een warm hart voor het onderwijs buigen zich over de vraag: ‘hoe organiseren we het beste onderwijs voor Rotterdam?’

Verschillende leraren vertellen over de voordelen die het Rotterdamse onderwijs voor hen heeft. Denk daarbij aan: de Rotterdampas, de Rotterdamse Lerarenbeurs en de ruimte die een leraar hier heeft om mee te denken en mee te praten over onderwijsbeleid. “Het gaat goed met het Rotterdamse onderwijs: de resultaten zijn de laatste jaren flink verbeterd, het opleidingsniveau stijgt en het aantal voortijdige schoolverlaters is gedaald. Maar als we deze lijn willen vasthouden, heeft Rotterdam voldoende bevoegde leraren nodig,’’ zegt wethouder Said Kasmi (o.a. onderwijs).

Rotterdam verwacht 160 fte onvervulde vacatures in het primair en het voortgezet onderwijs voor het komend schooljaar. Daarom start de gemeente samen met de schoolbesturen dit weekend ook met een campagne om nieuwe leraren werven.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat