Nominatie Constructieve Journalistiek voor OPEN Rotterdam

OPEN Rotterdam is voor haar verslaggeving rondom de gemeenteraadsverkiezingen genomineerd voor een award door inspiratiehub COJO (Constructieve Journalistiek). Met onder andere de reportageseries Stem uit de Wijk, de Kendoecheck en de tafelgesprekken De Strijd om Rotterdam in samenwerking met de Erasmus Universiteit helpt de lokale omroep Rotterdammers met hun keuze bij de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

Door middel van de wedstrijd De HOUVAST zet COJO lokale en regionale omroepen die burgers bij hun stemkeuze helpen in de schijnwerpers. OPEN Rotterdam voldoet omdat OPEN Rotterdam hoopvol, opbouwend, uitdagend, activerend, samenwerkend en transparant te werk gaat. 

Naast OPEN Rotterdam behoren ook REGIO8, Omroep PIM, AlmeloKiest.Nu en Newsroom Enschede tot de genomineerden. Het publiek kan t/m 21 maart 21.00 uur via deze link stemmen.
COJO is een initiatief van de opleiding Journalistiek van hogeschool Windesheim in Zwolle.
 
Mix aan programma’s
OPEN Rotterdam besteedt op verschillende manieren aandacht aan de gemeenteraadsverkiezingen. De videoreportages van Stem uit de Wijk brengen onderwerpen die in de wijken spelen aan het licht. Daarnaast worden in de serie Lijsttrekkers010 de lijsttrekkers van de partijen geïnterviewd door onze journalisten Celeste Boddaert en Rob Freijssen en kan de kijker via videoportretten kennis maken met lijsttrekkers van de nieuwe partijen die dit jaar aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam meedoen. In samenwerking met de Erasmus Universiteit is onder de naam De Strijd om Rotterdam een serie tafelgesprekken georganiseerd en live uitgezonden. Hierin gingen politici, journalisten en wetenschappers met elkaar in gesprek. Onze reporters testen bovendien het Kendoe-beleid van de gemeente Rotterdam in de videoserie Kendoecheck. Ook onze OPEN vloggers dragen bij aan de berichtgeving rondom de gemeenteraadsverkiezingen met speciale verkiezingsvlogs. In het programma Samen Leven Nu worden initiatieven in beeld gebracht van mensen die voor verbinding in de stad zorgen.

Uiteraard is de berichtgeving rondom de gemeenteraadsverkiezingen van OPEN Rotterdam zowel op tv, web als social media terug te vinden.
 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter