Nominaties bekend voor Rotterdamse Kinderrechten Award

Zes kandidaten maken kans op de Rotterdamse Kinderrechten Award op 20 november. De gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat Rotterdamse kinderen gezond, veilig en kansrijk opgroeien. Daarom wordt dit jaar voor het eerst de Rotterdamse Kinderrechten Award uitgereikt op de Dag van de Rechten van het Kind. Van 1 augustus t/m 15 oktober 2017 konden initiatieven worden aangedragen. Een jury bestaande uit onder andere de kinderombudsman, een districtschef van de politie en een kinderrechter, maakte een keuze uit de inzendingen. Drie organisaties en drie bewoners maken kans op de award.

De genomineerde organisaties

Stichting BONT biedt begeleiding aan jongeren met een verstandelijke beperking. Dit gebeurt 24/7 waarbij de jongeren continu de ‘gewone wereld’ meemaken aan de hand van activiteiten. Hiernaast is er een cadeauwinkel en een buurtloket. BONT wordt gerund door studenten en young professionals.

Opvoeden en Opgroeien in Lombardijen is een initiatief om de armoedeproblematiek onder kinderen aan te pakken. Moeders uit de wijk worden ondersteund om met hun eigen kwaliteiten en ideeën, gezamenlijk activiteiten te organiseren en uit te voeren voor de kinderen uit de wijk. Zo organiseren ze onder andere een kinderkledingbeurs, kinderkookclub, modeatelier, vakantieactiviteiten en nog veel meer.

Het Sophia Kinderziekenhuis is genomineerd voor de Kinder Advies Raad (KAR) die zij hebben opgezet. Een groep kinderen tussen 10 en 18 jaar werken onder begeleiding samen met de medewerkers en het themabestuur van het ziekenhuis. Hierdoor wordt in het ziekenhuis een groot aantal activiteiten bedacht en uitgevoerd voor Rotterdamse kinderen. De KAR geeft kinderen een stem: zo zijn ze actief betrokken en participeren in hun eigen zorg.

De genomineerde bewoners

Ief Lakker zet zich met haar initiatief K.I.D.S. (Kleding In De School) in voor schoolgaande kinderen die niet de juiste spullen/kleding (gescheurde- en/of niet-seizoensgebonden kleding) hebben om naar school te gaan. Ief hoopt met haar initiatief te voorkomen dat kinderen worden gepest.

Ogenda Adolphin zet zich met haar Project Puur in tegen (seksueel) kindermisbruik. Door middel van workshops wil ze kinderen weerbaarder maken, opvoeders en kinderen leren misbruik te signaleren en erover te praten.

Sandra Pardoel is initiatiefneemster van de stichting De Katrol. De Katrol geeft gratis leer- en gezinsondersteuning aan jonge kinderen uit achterstandswijken. Hiertoe koppelt ze gezinnen aan studenten die stage willen lopen, om samen met ouders, de leercultuur en het leerplezier binnen het gezin te versterken.

De uitreiking vindt plaats op 20 november in de burgerzaal van het stadhuis. In een korte pitch moeten de kandidaten vertellen waarom zij de award verdienen en hoe zij de geldprijs willen besteden. De jury kiest gelijk na de pitches ter plekke de winnaars.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat