Series van OPEN Rotterdam/
Noord TV – Overal Bijzonder

In de serie Noord TV – Overal Bijzonder doet Wim Wiegmans van de unieke en bijzondere Rotterdammers en gebeurtenissen die te vinden zijn in het gebied Rotterdam Noord

In Noord spelen ze een circulair wijkspel: ‘Leren minder weg te gooien’

Komende zaterdag wordt op het Noordplein de eerste versie van een circulair wijkspel gespeeld. De ‘geen-afval-race’ is ontwikkeld door Powerboat voor Rotterdam Circulair. “Hierin leren mensen om langer te doen met hun spullen.”

Rotterdam-Noord heeft last van rattenplaag: sjabloneeractie van start

Wijkraadslid Karin Padmos wordt er soms moedeloos van. Op veel plekken in Noord wordt oud brood op straat gegooid. Het is onnodig zegt ze, het kan beter in een broodbak dan gebeurt er iets goeds mee. Nu levert het veel overlast van ratten en ander ongedierte op. In deze aflevering zie je hoe de sjabloneeractie van start gaat om de bewoners meer bewust te maken van het probleem en wat ze er zelf aan kunnen doen.

Rotterdam-Noord heeft last van rattenplaag: “Moedeloos word je ervan”

Wijkraadslid Karin Padmos wordt er soms moedeloos van. Op veel plekken in Noord wordt oud brood op straat gegooid. Het is onnodig zegt ze, het kan beter in een broodbak dan gebeurt er iets goeds mee. Nu levert het veel overlast van ratten en ander ongedierte op. Ze laat in deze aflevering zien hoe groot de problemen zijn.

Atelier Via Kunst van Nico Adriaan Stichting sluit deuren

Via Kunst gaat sluiten, afgelopen week was de laatste kans om een kunstwerk aan te schaffen die zijn gemaakt door clienten van de Nico Adriaanse Stichting. Het was druk en achter sommige werken school een ontroerend verhaal.

Zweten geblazen op Pijnackerplein! Virginia laat Rotterdammers bewegen

Op het Pijnackerplein worden iedere woensdag en vrijdag activiteiten georganiseerd door Virginia Wolff. Zij is al een tiental jaren in Rotterdam-Noord actief om met sportactiviteiten jong en oud in beweging te krijgen.

Afscheid van Pension Almonde

De stadsnomaden van Pension Almonde namen op een bijzondere manier afscheid van hun woning. Met een slopera lieten ze buurtbewoners genieten van de bijzondere woonruimte.

Rotterdam-Noord heeft last van rattenplaag: ‘Moedeloos word je ervan’

Wijkraadslid Karin Padmos wordt er soms moedeloos van. Op veel plekken in Noord wordt oud brood op straat gegooid. Het is onnodig zegt ze, het kan beter in een broodbak dan gebeurt er iets goeds mee. Nu levert het veel overlast van ratten en ander ongedierte op. Ze laat in deze aflevering zien hoe groot de problemen zijn.

Zweten geblazen op Pijnackerplein! Virginia laat Rotterdammers bewegen

Op het Pijnackerplein worden iedere woensdag en vrijdag activiteiten georganiseerd door Virginia Wolff. Zij is al jaren in Rotterdam-Noord actief om met sportactiviteiten jong en oud in beweging te krijgen.

Van oud plastic tot slimme regenton, die planten zelfstandig water geeft

In een nieuwe aflevering van Noord TV lopen we een dagje mee met Bas Sala van Cloiq. Bewoners van Noord wordt gevraagd om hun plastic niet weg te gooien maar het te verzamelen. Het ingezamelde plastic verdwijnt niet in de prullenbak maar wordt door het bedrijf verwerkt tot grondstof voor een 3D printer.

Het resultaat? Een slimme regenton die zelfstandig planten water kan geven. Bas Sala draagt zo samen met de bewoners  onder meer bij aan een oplossing voor het klimaatprobleem.

OpenUp Noord brengt bewoners in aanloop naar Songfestival in beeld

De plannen lagen al bijna een jaar klaar. Bewoners uit Noord worden in de aanloop naar het songfestival met het project OpenUp Noord in beeld gebracht. Wat is hun verhaal, wat hebben zij met het songfestival? Er verschijnen foto’s, posters en banners met QR codes door heel Noord. Iedereen kan zo de korte video’s zien die over en met bewoners gemaakt zijn. De festivalkrant heeft een plattegrond waarmee je al die plekken in heel Noord kan bezoeken, veilig buiten en op afstand. Van 1 tot 22 mei zijn de video’s overal in Noord te bekijken.

In Noord spelen ze een circulair wijkspel: ‘Ler…

Rotterdam-Noord heeft last van rattenplaag: sja…

Rotterdam-Noord heeft last van rattenplaag: “Mo…

Atelier Via Kunst van Nico Adriaan Stichting sl…

Zweten geblazen op Pijnackerplein! Virginia laa…

Afscheid van Pension Almonde…

Rotterdam-Noord heeft last van rattenplaag: ‘Mo…

Zweten geblazen op Pijnackerplein! Virginia laa…

Van oud plastic tot slimme regenton, die plante…

OpenUp Noord brengt bewoners in aanloop naar So…