Series van OPEN Rotterdam/
Noorddocs

Documentaireserie Noorddocs zoomt in op bijzondere verhalen van bewoners uit Noord, waarbij persoonlijke verhalen van bewoners en hun beleving centraal staan. De makers van de serie willen de grote thema’s aansnijden die onderdeel zijn van het maatschappelijk debat en deze op een persoonlijke en toegankelijke manier vertellen.

Zo bereik je sociale cohesie

Hoe kijk jij naar je buren? In deze aflevering van Noorddocs gaan we op zoek naar wat ons in deze grote stad met elkaar verbindt. Jan Lemmers, Misha Immink en Eva Bes vertellen waarom zij het belangrijk vinden dat we elkaar kennen en iets voor elkaar doen.

Wie is ‘dé Rotterdammer’? Bestaat die?

Wie is ‘dé Rotterdammer’? Bestaat die? Wat betekent het om een Rotterdammer te zijn? Drie jonge vrouwen uit Rotterdam-Noord beantwoorden deze vragen op geheel eigen wijze. Volgens Amara van der Elst, Hanina Ajarai en Chelsea Pachito is de Rotterdammer, zichzelf, trots en thuis.

Wat gebeurt er in Rotterdam-Noord als de meeste mensen slapen?

In de vierde aflevering gaan de makers van de serie in gesprek met de nachtdieren uit Rotterdam-Noord. Kleding maken, lezen, wandelen, dansen: in de nacht gebeurt er van alles. Ontwerpster Isabell Schultz deelt over haar nachtelijke werkavonturen in haar atelier in de Wasserij, docent Thys Boer vertelt over zijn liefde voor de mysterieuze en stille nacht en ballroom dancer Elly Elejandro Martinez vertelt over de ruimte die de nacht biedt om te dansen.

Hoe leeft Corona in Rotterdam Noord

In de derde aflevering gaan de makers van de serie in gesprek met drie Rotterdammers uit Noord. Robert Rombouts eigenaar van restaurant Blij vertelt over hoe zij de lockdown overleefden. Huisarts Miranda Buckley vertelt over de risico’s die op haar pad kwamen door de pandemie en Anja Berkelaar, lerares en een van de oudste bewoners uit Noord vertelt over de barricades die ze ervaarde toen alles dicht was.

Op zoek naar onbekende groene plekken

Rotterdammers zijn nieuwsgierig en direct, houden alles in de gaten. Maar we weten lang niet wat er zich allemaal afspeelt in onze directe leefomgeving. Noorddocs neemt je mee op safari door Rotterdam-Noord langs parallelle werelden, met iedere maand een nieuw onderwerp in een korte doc. Startend vanuit één vraag gaan we op zoek naar persoonlijke verhalen van Noorderlingen. We richten onze camera op het onbekende om ons heen.

NOORDDOCS: over wonen in Rotterdam Noord, vanaf vandaag op OPEN Rotterdam

Sinds medio oktober is de nieuwe documentaireserie Noorddocs te zien op OPEN Rotterdam. De serie zoomt in op bijzondere verhalen van bewoners uit Noord, waarbij persoonlijke verhalen van bewoners en hun beleving centraal staan.

Zo bereik je sociale cohesie…

Wie is ‘dé Rotterdammer’? Bestaat die? …

Wat gebeurt er in Rotterdam-Noord als de meeste…

Hoe leeft Corona in Rotterdam Noord …

Op zoek naar onbekende groene plekken…

NOORDDOCS: over wonen in Rotterdam Noord, vanaf…