Series van OPEN Rotterdam/
North Sea Round Town

De stad wordt deze week ondergedompeld in Jazz tijdens de 15de editie van North Sea Round Town. Al sinds het begin onderdeel van het festival is het optreden van de winnaar van de Codarts Erasmus Jazz Prijs. Dit jaar is dat Peter Somuah, die samen met voormalig winnaar Jesse Schilderink op 27 juni het podium van Jazzcafé Dizzy betreedt. En, dat is voor deze artiesten een hele vertrouwde plek..

Grootste stoelendans ooit in Rotterdam tijdens North Sea Round Town

Vroeger een populair onderdeel van een verjaardag, maar tegenwoordig een beetje in de vergetelheid gedrukt: stoelendansen. North Sea Round Town besloot om dit typische spel nieuw leven in te blazen, met een gooi naar een nieuw record in samenwerking met recreatieoord Hoek van Holland. Afgelopen zaterdag schuifelde 560 dansers, begeleid door jazzmuziek, op weg naar een stoel.

Van Usher tot Macy Gray: Boogieball blijft, ondanks pensioen bedenkers, bestaan

Veertien edities geleden begonnen Roos Hylarides en Niels Nieuborg met het ‘Boogieball’: een legendarisch event tijdens North Sea Jazz dat gezien wordt als dé afterparty van het festival. Usher, de band van Prince, Macy Gray en vele andere kwamen er al om te jammen of plaatjes te draaien. Voor Roos en Niels is dit echter de laatste editie, maar gelukkig blijft het event wel bestaan.

Rotterdamse spoken word artiesten over de ervaring en connectie met hun buurt

MONO in Rotterdam Noord was gisteravond het podium voor de beste spoken word artiesten van onze stad. Als onderdeel van North Sea Round Town, bracht het event SPRAZZZ een ontmoeting tussen buurten, woordkunstenaars en jazz. Verschillende spoken word artiesten, waaronder Amara van der Elst, brachten met ondersteuning van een live-band, verhalen over hun eigen ervaringen en connectie met de buurt.

Afro beats vs. Caribbean music: hoor jij de verschillen en overeenkomsten?

Wie vrijdag door de binnenstad liep, kon dat dansend doen. Bij de Markthal, het Stadspodium, Stationsplein, Schouwburgplein en Binnenwegplein klonken maar liefst 18 concerten met Afrikaanse en Caribische muziek. De route Afro & Caribbean in the City was onderdeel van NSRT.

Peter Somuah en Jorien Zeevaart in verpleeghuis De Leeuwenhoek

Normaal staat North Sea Round Town in een concertzaal waar mensen staan te dansen. Dit keer stonden Peter Somuah en Jorien Zeevaart in verpleeghuis De Leeuwenhoek om op te treden voor bewoners. “Een heel andere energie”, aldus Somuah.

Optreden in Dizzy is voor aankomende jazztop als thuiskomen

Deze week is North Sea Round Town weer begonnen, door de hele stad zijn er fantastische muzikale evenementen, waaronder een concert van jazz fantast Peter Somuah De stad wordt deze week ondergedompeld in Jazz tijdens de 15de editie van North Sea Round Town. Als sinds het begin onderdeel van het festival is het optreden van de winnaar van de Codarts Erasmus Jazz Prijs. Dit jaar Peter Somuah, die samen met voormalig winnaar Jesse Schilderink het podium van Jazz café Dizzy betreedt. En dat is voor deze artiesten een hele vertrouwde plek..

Surinaamse Jazz op de Kaap

Dit jaar is de 15de editie van North Sea Round Town. In onze vierdelige serie gaan we langs de leukste programma onderdelen. Sinds vijf jaar komt het concert ‘op de Kaap’ in voormalig Jazz-huis Belvédère elk jaar terug. Tijdens deze concerten in het Verhalenhuis draait het om veel meer dan alleen jazz. Dit jaar is de avond ingericht door headliner Ronald Snijders.

Midzomernacht vol jazz op Boerderij Driebergen

Dit jaar is alweer de 15de editie van North Sea Round Town. Nadat het festival in 2020 niet door kon gaan, kan dat dit jaar wel in enigszins ‘normale’ vorm. Nieuw is de Midzomernacht-programmering bij Boerderij Driebergen, net buiten de stad. Drie avonden lang kunnen jazzliefhebbers genieten van de beste artiesten in de buitenlucht.

Deze band brengt jazz naar Rotterdammers met gezellige buurtconcerten

Dit jaar is de 15de editie van North Sea Round Town. Nadat het festival in 2020 niet door kon gaan, kan dat dit jaar wel in enigszins ‘normale’ vorm. In deze serie gaan we langs de leukste (en vaste) programmaonderdelen. Sinds vijf jaar zijn de Buurtconcerten onderdeel van het festival. Dat betekent dat speciaal samengestelde bands langsgaan in de Rotterdamse wijken, bij tehuizen voor ouderen en Huizen van de Wijk om Jazz naar de mensen te brengen die zelf anders niet naar de concerten gaan. Wij kijken mee met André Niks, organisator van de concerten en zijn band Ruigrok010.

Grootste stoelendans ooit in Rotterdam tijdens …

Van Usher tot Macy Gray: Boogieball blijft, ond…

Rotterdamse spoken word artiesten over de ervar…

Afro beats vs. Caribbean music: hoor jij de ver…

Peter Somuah en Jorien Zeevaart in verpleeghuis…

Optreden in Dizzy is voor aankomende jazztop al…

Surinaamse Jazz op de Kaap…

Midzomernacht vol jazz op Boerderij Driebergen…

Deze band brengt jazz naar Rotterdammers met ge…