Series van OPEN Rotterdam/
North Sea Round Town

De stad wordt deze week ondergedompeld in Jazz tijdens de 15de editie van North Sea Round Town. Al sinds het begin onderdeel van het festival is het optreden van de winnaar van de Codarts Erasmus Jazz Prijs. Dit jaar is dat Peter Somuah, die samen met voormalig winnaar Jesse Schilderink op 27 juni het podium van Jazzcafé Dizzy betreedt. En, dat is voor deze artiesten een hele vertrouwde plek..

Peter Somuah en Jorien Zeevaart in verpleeghuis De Leeuwenhoek

Normaal staat North Sea Round Town in een concertzaal waar mensen staan te dansen. Dit keer stonden Peter Somuah en Jorien Zeevaart in verpleeghuis De Leeuwenhoek om op te treden voor bewoners. “Een heel andere energie”, aldus Somuah.

Optreden in Dizzy is voor aankomende jazztop als thuiskomen

Deze week is North Sea Round Town weer begonnen, door de hele stad zijn er fantastische muzikale evenementen, waaronder een concert van jazz fantast Peter Somuah De stad wordt deze week ondergedompeld in Jazz tijdens de 15de editie van North Sea Round Town. Als sinds het begin onderdeel van het festival is het optreden van de winnaar van de Codarts Erasmus Jazz Prijs. Dit jaar Peter Somuah, die samen met voormalig winnaar Jesse Schilderink het podium van Jazz café Dizzy betreedt. En dat is voor deze artiesten een hele vertrouwde plek..

Surinaamse Jazz op de Kaap

Dit jaar is de 15de editie van North Sea Round Town. In onze vierdelige serie gaan we langs de leukste programma onderdelen. Sinds vijf jaar komt het concert ‘op de Kaap’ in voormalig Jazz-huis Belvédère elk jaar terug. Tijdens deze concerten in het Verhalenhuis draait het om veel meer dan alleen jazz. Dit jaar is de avond ingericht door headliner Ronald Snijders.

Midzomernacht vol jazz op Boerderij Driebergen

Dit jaar is alweer de 15de editie van North Sea Round Town. Nadat het festival in 2020 niet door kon gaan, kan dat dit jaar wel in enigszins ‘normale’ vorm. Nieuw is de Midzomernacht-programmering bij Boerderij Driebergen, net buiten de stad. Drie avonden lang kunnen jazzliefhebbers genieten van de beste artiesten in de buitenlucht.

Deze band brengt jazz naar Rotterdammers met gezellige buurtconcerten

Dit jaar is de 15de editie van North Sea Round Town. Nadat het festival in 2020 niet door kon gaan, kan dat dit jaar wel in enigszins ‘normale’ vorm. In deze serie gaan we langs de leukste (en vaste) programmaonderdelen. Sinds vijf jaar zijn de Buurtconcerten onderdeel van het festival. Dat betekent dat speciaal samengestelde bands langsgaan in de Rotterdamse wijken, bij tehuizen voor ouderen en Huizen van de Wijk om Jazz naar de mensen te brengen die zelf anders niet naar de concerten gaan. Wij kijken mee met André Niks, organisator van de concerten en zijn band Ruigrok010.

Peter Somuah en Jorien Zeevaart in verpleeghuis…

Optreden in Dizzy is voor aankomende jazztop al…

Surinaamse Jazz op de Kaap…

Midzomernacht vol jazz op Boerderij Driebergen…

Deze band brengt jazz naar Rotterdammers met ge…