Studenten Mert en Zaker van Hogeschool Rotterdam kregen vanuit hun studie commerciele economie, de opdracht een eigen junior onderneming te beginnen. Samen met vier andere studenten begonnen ze het Libanese cateringsbedrijf Nouran’s Kitchen. Samen organiseren ze hun allereerste pop up diner in Hoogvliet. Wij zochten de heren op in het ouderlijk huis van Mert om een handje te helpen bij de voorbereidingen.
Wat begon als een studie opdracht groeide uit tot een maatschappelijk verantwoorde onderneming. Het pop up diner zelf verloopt volgens het all you can eat concept. Voor 20 euro kun je onbeperkt eten. Het voedsel wat overblijft bieden de studenten aan, aan minderbedeelden in hun wijk.
De inspiratie voor het bedrijf was de moeder van Mert; Nouran. Met haar Libanese achtergrond kookt ze de sterren van de hemel en dus vind haar zoon het hoog tijd dat deze gezonde keuken met zo veel mogelijk anderen kan worden gedeeld.
Samen met Mert en Nouran bereiden we de Tabouleh (firsse bulgursalade) voor; één van de vele mezzes (oftewel; tapas cq. gerechtjes) die geserveerd worden tijdens het pop-up diner.
Smaakt dit filmpje naar meer en zou je de Tabouleh in het filmpje zelf ook wel willen maken?
Dat kan! Hierbij het recept van Nouran zelf:
Benodigde ingrediënten:
1 kilo fijne bulgur (Inçe bulgur)
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels peperpuree (Merk: Önçü)
1 bos Turkse peterselie
1 bos Dille
1 bos Lente-ui
1 bos verse munt
1/4 glas citroensap
1 lepel granaatappelsiroop (Nar eksisi)
1/2 glas olijfolie
1 fijngesneden ui
Zout, zwarte peper, rode peper vlokken (hoeveelheid zelf bepalen)
Was allereerst de bulgur met koud water. Laat de bulgur een half uur weken in koud water.
Voeg de tomaten/peperpuree samen met de fijngesneden ui toe aan de bulgur en kneed de ingrediënten fijn door de bulgur.
Voeg vervolgens de andere ingrediënten toe aan de bulgur en kneed wederom alle ingrediënten samen.
Bepaal ten slotte op eigen smaak/gevoel de hoeveelheid zout, zwarte peper en rode peper vlokken toe en kneed nogmaals alle ingrediënten door elkaar.