November in teken van ‘Rotterdamse Onderwereld’

De skyline van Rotterdam liegt er niet om. Er wordt veel hoog gebouwd, maar ook onder deze gronden is het erg druk. De gemeente Rotterdam besteedt binnenkort veel aandacht aan de wereld onder onze voeten. Een vrijwel onzichtbare kant van de stad die komende maand aan het licht wordt gebracht moet centraal staan.

Of het druk is in de Rotterdamse onderwereld? 40.000 km aan kabels en leidingen voor elektriciteit, water, riolering, gas stadsverwarming, radio, televisie en dataverkeer. Oftewel, een bolwerk van werkzaamheden waar we tegenwoordig niet meer zonder kunnen. Los van dat, ook aandacht voor ondergrondse parkeergarages, metro- spoor- en verkeerstunnels. De historie van de Rotterdamse ondergrond komt ook aan de orde, denk hierbij aan archeologische voorwerpen en blindgangers van de bombardementen uit de Tweede Wereldoorlog.  
Morgen wordt er een speciaal college afgetrapt met betrekking tot dit onderwerp in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam. Ook zijn er rondleidingen bij de Tijdtrap van de gloednieuwe Markthal. 
Voor nog meer informatie over activiteiten, lezingen en rondleidingen vindt je hier het volledige programmaboekje digitaal.