NS verwijderd gele informatieborden van stations

Het merendeel van de gele informatieborden met treinlijnen en vertrektijden verdwijnt vanaf april 2014 van de NS-stations.
Per station blijft er voorlopig nog een set staan. Zo meldt Novum.

De gele borden zouden steeds minder worden gebruikt. Tegenwoordig plannen reizigers hun reis vooral online of wordt er meer gebruik gemaakt van de digitale borden. Het aantal informatieborden wordt van 3400 teruggebracht naar 700. Uiteindelijk verdwijnen ze helemaal.

Volgens de NS wijst een klantonderzoek gedaan door Metro uit dat slechts twee tot vier procent van de reizigers nog gebruikt maakt van de borden om hun reis te plannen. 79 procent gebruikt de borden nog om de vertrektijden te controleren en iets meer dan de helft om het perron van vertrek te zoeken. De digitale schermen, die nu op bijna alle stations te vinden zijn, geven de meest actuele wijzigingen door. Dit is iets wat de borden niet kunnen.

Hoewel steeds meer mensen een smartphone gebruiken om reisinformatie te checken erkent de NS volgens Metro wel dat dit geen volwaardig alternatief is voor de gele borden. Samen met het landelijke Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer (Locov) wordt er gesproken over een alternatief.