OBS de Schalm in Katendrecht heeft een renovatie cadeau gekregen

OBS de Schalm kon wel een opknapbeurt gebruiken. Architectenbureau Kraaijvanger Architects besloot hun jubileum te vieren door de school een renovatie cadeau te doen. En daar was de school maar al te blij mee!

Architectenbureau Kraaijvanger Architect vierde in 2017 hun 90 jarig jubileum. Ze wilde iets terugdoen voor de stad en besloten de Schalm te renoveren. Het eerste project van het architectenbureau was een school en dat was één van de redenen waarom ze de basisschool hebben gekozen: “We hebben gekozen voor de Schalm, omdat ze een heel duidelijk profiel hebben en ze hebben de podiumkunsten als onderdeel van het lesprogramma. Dat vinden wij altijd heel leuk als er een culturele dimensie aan een school zit. Hier zat het gebouw echt in de weg”, vertelt Vincent van der Meulen, architect van Kraaijvanger Architects. Ze zamelden geld in voor het project door middel van een crowdfundingsactie en OWA, Edubib, Frans van Hooijdonk en Atelier81 sponsorden mee. Stichting BOOR, en Constructif waren onderdeel van het bouwteam.

Pamela Tjon Appian, Directeur OBS De Schalm was ontzettend blij toen het architectenbureau besloot de school te helpen: “Daar wordt ik heel blij van. Dat je geld verdient aan mooie ontwerpen die je realiseert, maar dat je daarnaast ook oog hebt voor een maatschappelijk belang”. Ze is ontzettend blij met het eindresultaat: “Wat het ons gebracht heeft is dat we met een soort trots aan zelfpresentatie kunnen doen en aan de buitenwereld kunnen laten zien: kijk eens. Wat een ongelooflijk leuke school is dit”.

Bekijk ons 010nu verslag op openrotterdam.nl

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter