Ocki Klootwijk vervult de grote wens van de Rotterdamse band Roots Unite

Het was de grote droom van de Rotterdamse band Roots Unite. Zij wilden hun muziek opnemen in de Rocktown Studio’s, de grootste geluidsstudio in Zuid-Holland van Ocki Klootwijk. Na lang sparen komt de wens van de band dan eindelijk in vervulling en daar waren wij bij.
Roots Unite bestaat uit Orlando Welles (drummer), Marvin Cunha (bassist), Dennis van der Lugt (gitarist) en Maurice Spek (zanger en slaggitarist). Voor de mannen is de band puur een hobby. “Iedereen stopt er geld in”, zegt Maurice. “Het is de prachtigste hobby die je kan hebben. Het kost wat geld, maar het is echt de moeite waard.”

De mannen van de band hebben lang gespaard om in de studio van Ocki Klootwijk nummers op te kunnen nemen: “Alles wat je nodig hebt, staat hier. De kennis is aanwezig en zijn persoonlijkheid is erg fijn om mee te werken.”

De muziek van de band is niet echt in een hokje te stoppen. Het is een mix van rock, soul en funk door elkaar heen. Bij Ocki valt de muziek van Roots Unite in ieder geval in de smaak: “Verfrissende, nieuwe muziek maken ze. Toch in een oude stijl. Het zijn leuke nummers.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat