Ode aan ’75 jaar gay Rotterdam’

Na het themajaar over 75 jaar wederopbouw duikt DIG IT UP in de geschiedenis van 75 jaar gay Rotterdam. Met een expositie, een talkshow en de Roze Zoldervondsten wordt aandacht besteed aan de lange traditie in seksuele diversiteit in Rotterdam.

Op 24 september wordt een aantal geportretteerden in een tv-show geïnterviewd, waarbij hun verhalen door ons worden vastgelegd en uitgezonden door OPEN Rotterdam. De tv-show wordt gehost door Oma Greet, Hugo Bongers spreekt een column uit over de ‘g-factor van Rotterdam’ en Rob de Vries laat filmfragmenten zien uit zijn collectie met films van gay Rotterdam vanaf de jaren tachtig. Ook vertelt oud-wethouder Herman Meijer over zijn alter ego Hermien Katendrecht. Daarnaast spreken we Eddy Elsdijk over zijn overleden partner Misty, die als geen ander het repertoire van Marlene Dietrich en Edith Piaf kon vertolken. The Oil Men doet een spoken word en ondersteunt Oma Greet bij de interviews. Ferhat Aslan van House of Boys vertelt over het nieuwe concept voor hun feesten. Ook verzorgen zij de muziek rond de tv-show.
Deze show wordt in 3 delen uitgezonden op OPEN Rotterdam.

Aflevering 3
We spreken voormalig wethouder Herman Meijer over zijn werk en zijn alterego Hermien Katendrecht. Vervolgens is mede-oprichter van House of Boys Ferhat Aslan aan het woord over hun open minded feesten.

Aflevering 2
In deze aflevering vertelt filmmaker Rob de Vries meer over de korte film ‘Cruising in Rotterdam’ en over zijn coming out. Aansluitend zien we opnames van de legendarische performer ‘Misty’. Dichter Eddy Elsdijk vertelt over zijn inmiddels overleden vriend en draagt een gedicht voor over de letters die worden gebruikt om de diversiteit binnen de gemeenschap aan te duiden.

Aflevering 1
Na het themajaar over 75 jaar wederopbouw duikt DIG IT UP in de geschiedenis van 75 jaar gay Rotterdam met een TV show opgenomen in Club Ferry. Deze aflevering stellen hosts Oma Greet en Oil the Men zich voor.

Hugo Bongers spreekt een column uit over de ‘g-factor van Rotterdam’ en Geert Vermeegen deelt een stukje uit zijn toneelvoorstelling ‘Grote Geert Gaat op Grindr Show’. Aansluitend een interview met beide gasten.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat