Ode aan moeder van Zuid-Afrika in Oude Luxor Theater

Vandaag gaat het theaterconcert ‘The African Mamas Siyabonga Makeba’ in première in het Oude Luxor Theater. De show is een tribuut aan Miriam Makeba, ook wel bekend als Mama Africa, en vertelt haar bijzondere levensverhaal.
Miriam Makeba was een Afrikaanse zangeres. Haar bekendheid werd groter in de tijd van Nelson Mandela. Parallel aan de tijd dat Mandela vrij kwam zong Miriam maatschappelijke kritische Afrikaanse nummers. Zij durfde aan de kaak te stellen dat het niet goed zat in het land. Door de vrijheid van Mandela begon de wereld haar nummers te begrijpen, waardoor deze wereldwijd bekend zijn geworden.

‘Siyabonga Makeba’ betekent ‘Dankjewel Miriam Makeba’. In de theatershow die vanavond om 20.00 uur in première gaat, brengen de African Mamas, samen met Leoni Jansen, op het ritme van hits als ‘Pata Pata’, ‘Malaika’ en de ‘Clicksong’ een ode aan de zangeres die Zuid-Afrika hoop gaf. Alle kanten van haar kleurrijke bestaan komen aan bod: haar muzikale samenwerking met Harry Belafonte en Paul Simon, haar vijf huwelijken en haar overlijden in 2008 wat voor heel de wereld een schok was.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat