Oefenruimte De Frikandel wordt “Frikandel Speciaal”

Al bijna tien jaar zit Oefenruimte De Frikandel aan de Coolhaven, maar de plek barst onderhand uit zijn voegen vanwege het grote aantal bandjes dat er oefent. Daarom besloten oprichters Max Maas en Jowalt Madimin binnenkort te gaan uitbreiden.

De nieuwe locatie zit enkele deuren verderop aan de Coolhaven en ziet er bijna hetzelfde uit, los van spullen die er nog opgeslagen staan. Het is de bedoeling dat over een half jaar hier twee nieuwe oefenruimtes in zitten, samen met werkplekken voor kunstenaars en muzikanten. ,,We hebben ook anderen gevraagd om de ruimte te gaan gebruiken omdat het een beetje groot was voor alleen ons’’, zegt medeoprichter Max Maas.
Het delen is sowieso wel typisch voor De Frikandel. Zo is er geen beheerder aanwezig en is iedereen zelf verantwoordelijk voor de ruimtes. Iedereen doet zijn eigen afwasje en houdt de boel netjes. ,,Het draagt een beetje aan het gevoel dat de ruimtes van iedereen zijn’’, aldus Max.

Met een crowdfunding proberen Max en Jowalt dit gevoel ook een beetje bij het nieuwe pand te creëren, naast dat het geld natuurlijk hard nodig is voor de verbouwing: ,,Het moet ook het gevoel geven dat de ruimtes meer van ‘de scene’ zijn in plaats van dat het alleen ons bedrijfje is. Het is ook tof als mensen hier iets aan kunnen bijdragen, dan worden ze ook meer onderdeel van het verhaal.’’

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat