Olympische Speeltuin Spelen brengen jong en oud samen

Oosterflank is voor het tweede jaar op rij de thuishaven voor de Olympische Speeltuin Spelen. Dit evenement in Prins-Alexander wordt georganiseerd door Fokka Deelen van Stichting Powerboat.
Op 24 mei, 31 mei en 7 juni staat Oosterflank in het teken van samen sporten en bewegen om de “slaapwijk” (zoals de wijk wordt genoemd) wakker te schudden. Elke week worden, zoals bij een sportdag, vijf spellen gespeeld in groepjes. De organisatie heeft Stichting Humanitas bij het evenement betrokken, om zo op een hele bijzondere manier oud en jong bij elkaar te brengen. “We hebben spellen bedacht waarin de ouderen ook iets kunnen doen, dat maakt het voor hen heel erg leuk en voor de kinderen ook”, zegt Deelen, “dat is echt heel leuk om te zien.”

Dat Deelen haar roots in een theatergroep heeft liggen, is op de Speeltuin Spelen goed te zien. In een lang oranje gewaad en met grote witte vleugels bestrijkt ze het speelterrein. “Ik ben Nike, de oud-Griekse godin van de overwinning”, lacht ze. “De Olympiërs die destijds meededen aanbaden haar, omdat ze natuurlijk allemaal wilden winnen.” Of Nike ook favorietjes heeft, wil ze niet zeggen.

De ouderen genieten zichtbaar van hun dagje. “Ik heb het zeker naar mijn zin, ik geniet van het lekkere weer en van de kinderen”, zegt Guus de Rijcke, bewoner van De Evenaar (Humanitas). Dit geldt ook voor de kinderen, die erg genieten van de aanwezigheid van alle “opa’s en oma’s”. “Kijken naar hoe kinderen spelen maakt ze gelukkig, en daar worden wij ook blij van” laat een van hen weten.

Deelen hoopt dat de Olympische Speeltuin Spelen een traditie zullen worden in Oosterflank. Dat er volgend jaar nog een editie komt, is zeker als het aan haar ligt!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat