Om 5.00 uur ‘s ochtends in de rij voor een LP tijdens Record Store Day

Liefhebbers van CD’s en LP kunnen vandaag hun hart ophalen in Rotterdamse platenzaken. Het is namelijk Record Store Day en ook de Plaatboef en Velvet pakken uit met gratis optredens van onder andere Froukje, Jeangu Macrooy en Future Husband. Als OPEN Rotterdam de Plaatboef op de Nieuwe Binnenweg belt dan is het ook: “Druk!”

Volgens Henk van de Plaatboef stonden mensen om 5.00 uur vanmorgen al in de rij. “Met name vanwege speciale uitgaven van bijvoorbeeld eerder uitgegeven albums, maar ook nieuwe muziek. Het is een hele lijst.” Aan de drukte op de achtergrond te horen is zo’n Record Store Day dan ook een prima initiatief om wat extra aandacht te vestigen op platenzaken, CD’s en LP’s.

Record Store Day is een wereldwijd evenement wat in 2007 is ontstaan in Baltimore in de Verenigde Staten. Bij inmiddels ruim tweeduizend platenzaken in 23 landen wordt Record Store Day gevierd.

Bij de Plaatboef treden onder andere de band EUR, Froukje en Jeangu Macrooy op. Bij Velvet is er tussen 12.00 en 17.00 ieder uur een andere act met onder meer Future Husband, The Arthurs, SULTAN., NONCHELANGE en De Toegift.

Recentelijk ging OPEN Rotterdam nog naar de XXL Platenbeurs: