Om deze reden liggen er nu (tijdelijk) geen verkeersdrempels in de Zwart Janstraat

Om deze reden liggen er nu (tijdelijk) geen verkeersdrempels in de Zwart Janstraat

De Zwart Janstraat in Rotterdam-Noord krijgt in april permanente drempels. De straat kampt al langer met gevaarlijke verkeerssituaties omdat auto’s er vaak hard doorheen willen rijden. Een proef met tijdelijke drempels is goed bevallen. Toch was het niet de bedoeling dat nu al álle tijdelijke drempels weggehaald zouden worden.

“De (tijdelijke) drempels zijn weg en dat is door een fout bij de aannemer misgegaan”, legt wijkmanager Jacco Bakker uit. “Eén van de drempels veroorzaakte veel hinder van trillingen voor bewoners. Die zou weggehaald worden, maar de aannemer heeft per ongeluk alle drempels weggehaald. De andere drempels komen in principe terug, afhankelijk van hoe snel de nieuwe permanente worden aangelegd. De planning daarvan is dat de aanleg van de eerste fase begin april is.”

In de Zwart Janstraat wordt al een tijd geëxperimenteerd om de straat veiliger te krijgen. De gemeente werkt nog aan een duidelijke uitwerking van het plan. “Maar dat we nu al van meerdere mensen te horen krijgen dat de drempels meteen gemist worden is tekenend”, vertelt de wijkmanager. “Omwonenden laten weten dat ze vinden dat april nog wel erg ver weg is. We kijken daarom de komende dagen of we niet toch nog een andere tijdelijke oplossing kunnen vinden om auto’s niet te hard te laten rijden daar.”

Foto boven: situatie nu
Foto onder: tot kort geleden lagen er drempels op de Zwart Janstraat

Met verkeersdrempels