‘Ombudsvrouw’ Van den Anker genomineerd Vrouw van het jaar: ‘Het is een enorme eer’ 

Op woensdag 8 maart 2023 is het weer zover: Internationale Vrouwendag. Op deze dag staan vrouwen over de hele wereld centraal, dit jaar maakt de verkiezing ‘Vrouw van het jaar’ voor de 7e keer een comeback. Ombudsman Marianne van den Anker komt in aanmerking voor de titel: ‘’Niemand heeft zichzelf opgegeven dus dat anderen hebben jou genomineerd… dat is wel een enorme eer.” laat de Ombudsvrouw weten. 

Officieel heet het instituut Ombudsman, maar Marianne noemt zichzelf Ombudsvrouw. Marianne van den Anker is sinds maart 2022 de Ombudsman van Rotterdam en omstreken. Sindsdien is van den Anker de stem voor inwoners en ondernemers die vastlopen bij de gemeente. Samen met haar team onderzoekt Marianne waar mensen tegenaan lopen en wat aan verbetering toe is.“Tof toch, Vrouwendag in Rotterdam. Een echt feest voor de rechten en posities van vrouwen in de stad,’’ zegt Marianne. Benieuwd wie zij en haar team allemaal helpt als ombudsman? Check de eerste aflevering van Ombuds TV:

 

Andere genomineerden 

In totaal zijn er 24 vrouwen genomineerd voor de titel ‘Vrouw van het jaar’ 

De verkiezingen zijn opgedeeld in 4 categorieën: Natuur, Milieu en Wetenschap, Kunst en Cultuur, Werk en Ondernemen en de categorie waar Van den Anker zelf voor is genomineerd: Politiek, Maatschappij en Welzijn. “Ik support alle andere vrouwen die genomineerd zijn, is toch leuk als die verkiezingen lekker gaan leven.” Stemmen kan nog tot 28 februari en de winnaar wordt bekendgemaakt op Internationale Vrouwendag. Wat het programma is voor deze dag, zie je hier.