On Blue Monday we skate!

Bij ‘Blue Monday’ denk je misschien meteen aan een saaie, deprimerende maandag, maar niets is minder waar! Op 21 januari organiseert Schaatsbaan Rotterdam in Kralingen-Crooswijk de allereerste ‘Blue Monday Skate’. Op deze manier hoopt de schaatsbaan de somberheid van de dag tegen te gaan.
Blue Monday schijnt de meest deprimerende dag van het jaar te zijn. Slecht weer, eerste dag van de week en stress. Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten een uitstekend medicijn is tegen depressieve en neerslachtige gevoelens. Als we sporten maken we gelukshormonen aan, zoals endorfine, serotonine en dopamine. Deze gelukshormonen breken stresshormonen af.

Schaatsbaan Rotterdam zag dit als de perfecte kans om een effectief dagje schaatsen te organiseren op deze blauwe maandag. Een dag waar stress- en depressieve gevoelens op de loer liggen. Iedereen kan komen schaatsen tegen de blauwe maandag stress.

Naast het schaatsen zijn er meerdere leuke activiteiten te doen tijdens Blue Monday Skate. Doe een blauwe muts op als je gaat schaatsen! Dit zou weleens kunnen zorgen voor wat financiële meevallers. Schaatsbaan Rotterdam zal tijdens de Blue Monday Skate van 09:00 tot 22:00 open zijn.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter