Onbekende Bekende Rotterdammers

Quintis Ristie is terug op televisie. Je ziet hem vanaf vrijdag 5 februari 2016 bij OPEN Rotterdam, de Rotterdamse publieke omroep, met de serie Onbekende Bekende Rotterdammers.
Rotterdam is hip and happening. Onze stad staat internationaal hoog genoteerd als het gaat om steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Maar wie zijn de mensen achter dit succes? Quintis gaat op pad met deze Rotterdammers die de stad wereldwijd op de kaart zetten maar die we in Rotterdam zelf amper kennen. Neem nou stadsmarketeer Jannelieke Aalstein, ze haalde de MTV Awards naar Rotterdam en probeert nu ook de World-expo naar onze stad te krijgen. Ze gaan naar de Markthal en kijken rond op innovation district Stadshavens (te zien 5 februari). Of de Curaçaose zangeres en presentatrice Kizzy. Zij vertegenwoordigde Curacao tijdens het Caraïbisch Songfestival  en trad ooit ook op voor voormalig president Bill Clinton van de VS. Quintis peilt op de Coolsingel het Rotterdam-gevoel van Kizzy en bezoekt met haar het Verhalenhuis Belvedère op Katendrecht. Kizzy haalt daar bijzondere herinneringen op (te zien 19 februari). Verder onder anderen Danielle van Gondelle, Chris Versteeg en George Parker.
 
Quintis Ristie over Onbekende Bekende Rotterdammers: “Doe normaal dan doe je gek genoeg, is typisch Rotterdams, maar zorgt er vaak voor dat wij bescheiden en onopvallend door het leven gaan. Gezien onze stad steeds meer populariteit geniet buiten en zelf ver buiten de grenzen is het van belang dat te koesteren en op voort te bouwen. Vele Rotterdammers die met passie onze stad uitdragen zijn te bescheiden om daar bekendheid aan gegeven hoe zij dat doen en wat hen drijft. Om het mooie werk dat ze doen zichtbaar te maken is het belangrijk dat ze belicht worden. Dat gaan we nu doen!”

Onbekende Bekende Rotterdammers is een productie van Quintis Ristie Media Entertainment

Trailer

Aflevering 8
De Rotterdamse danser, choreograaf en coach Lloyd Marengo kan maar slecht van huis zijn, hij mist Rotterdam al snel. Quintis Ristie gaat met Lloyd terug naar de plek waar het allemaal begon: koffieshop Twilight op de Nieuwe Binnenweg, waar meer gedanst dan gerookt werd. Aflevering
7
De Rotterdamse grafisch ontwerper Chris maakt deel uit van de beroemde en beruchte graffiti-groep Lastplak, hun kunstwerken zijn over de hele wereld terug te vinden. Quintis Ristie gaat met Chris terug naar het Grafisch Lyceum waar het allemaal begon. En daar wacht ook nog een aangename verrassing voor de Lastplakkers. 


 

Aflevering 6
Marieke Keijser is 19 jaar en wereldkampioen roeien. Ze doet gymnasium op Thorbecke Topsport in Rotterdam en zet alles opzij voor haar passie. Quintis Ristie gaat uit roeien met deze ambitieuze Rotterdamse topsporter.

Aflevering 5
George Parker is een wereldberoemde stand-up illusionist. Hij reist de hele wereld over, maar zijn roots liggen in Rotterdam, Pendrecht. Zijn shows, een spel en zijn boeken, voor George Parker bleek heel veel te kunnen. Quintis Ristie laat zich door deze Rotterdamse illusionist betoveren. Aflevering 4

Danielle van Grondelle reist de hele wereld over voor fotoshoots en fashion-shows. Ze is een plus-size model en dat betekent dat ze een maatje meer heeft. Maar altijd komt Danielle weer terug naar Rotterdam, want hier liggen haar roots. Quintis Ristie zoekt haar op en samen gaan ze lekker Surinaamse pastei eten bij de oma van Danielle in Rotterdam-Alexander. Je ziet het in Onbekende Bekende Rotterdammers, vrijdag 26 februari bij OPEN Rotterdam.

Aflevering 3

Kizzy is een van die Rotterdammers die in het buitenland wereldberoemd zijn maar die we in onze eigen stad nauwelijks kennen. Ze tradt zelfs op voor de Amerikaanse president Bill Clinton en had een grote hit op de Antillen. Na haar buitenlandse successen is Kizzy weer helemaal terug in Rotterdam. Programmamaker Quintis Ristie gaat met haar samen naar haar lievelingsplek: verhalenhuis Belvedere op Katendrecht.


Aflevering 2

Ricardo Burgrust, beter bekend als Phatt, werkt met artiesten als Candy Dulfer, Chaka Khan en Gers Pardoel. Quintis Ristie ontmoet Ricardo in zijn tv-programma Onbekende Bekende Rotterdammers. Ze gaan terug naar de plek waar het voor Phatt allemaal begon: de Havo en vwo voor muziek en dans. Daar onthult Phatt de herkomst van zijn artiestennaam en als klap op de vuurpijl serveert een ober ook nog eens zijn Rotterdamse lievelingskostje.  

Aflevering 1
Stadsmarketeer Jannelieke Aalstein werkte eerst voor burgemeester Aboutaleb en is nu bezig met de ontwikkeling van de stad bij Rotterdam Partners. Zo haalde ze de MTV-awards naar Rotterdam en probeert nu de world-expo binnen te slepen. Quintis Ristie (Raymann is Laat) ontmoet Jannelieke in zijn tv-programma Onbekende Bekende Rotterdammers. Ze gaan naar de Markthal en kijken rond op innovation district Stadshavens.

 

Rubriek Onbekende Bekende Rotterdammers
Vanaf vrijdag 5 februari 18.00 uur, wekelijks te zien (en ieder uur herhaald) op OPEN Rotterdam TV KPN 36 / Zigggo 636. Livestream op web en app en terug te zien via Facebook, Youtube en Twitter.