Ondanks het warme weer, toch drukte bij de zonnebankstudio

Michele Groen zonnebankstudio Hoogvliet

De zonnebanken gaan overuren draaien, ondanks het zomerse weer. Dat zegt Michele Groen die een zonnebankstudio in Hoogvliet heeft. Ze mag aankomende zaterdag haar deuren weer openen na ongeveer een half jaar dicht te zijn geweest en daar is ze erg blij mee. “We trekken zaterdag zeker even een wijntje open.”

Alhoewel ze aankomende woensdag pas reserveringen aanneemt, wordt ze nu al veel gebeld en gemaild door klanten die niet kunnen wachten op een zonnebankkuurtje. Het reserveren zal dan ook stormlopen, verwacht ze. “Binnen no-time zijn de slots weg.”

Ze is niet de enige die deze verwachting uitspreekt. Sinds het demissionaire kabinet aankondigde dat zonnebanken vanaf dit weekend weer open mogen, resulteerde dat in een “run op boekingen”, meldt beautyplatform Treatwell. “En het aantal mensen dat een afspraak boekt bij zonnestudio’s stijgt met de dag.”

Zomerse weer heeft weinig invloed
Het zomerse weer heeft weinig invloed op het aantal reserveringen, merkt Michele. “Dat komt omdat de zonnebank ook een ontspanningsmoment is. Mensen hebben dat gemist.” Ze wijst er ook op dat sommige mensen een zonneallergie hebben of simpelweg niet de tijd hebben om in de zon te zitten. “Dat de zonnebank snel resultaat geeft, helpt dan natuurlijk mee.”

“En misschien dat het mooie weer er juist aan bijdraagt dat mensen snel de zonnebank willen opzoeken”, denkt Michele. “Het is rokjesweer. Misschien dat sommige mensen toch nog even de benen willen bruinen voordat ze hun rokje uit de kast trekken.”