Ondernemen is meer dan geld verdienen bij Tafelvanzeven

In de tweede aflevering van de serie ‘Waardevol Ondernemen’ gaan we langs bij cateringbedrijf Tafelvanzeven. Tafelvanzeven leidt vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot horeca professionals, en levert daarnaast catering met gerechten van over de hele wereld.

Annemieke van Egeraat ziet in Rotterdam vaak vrouwen die een hoop kunnen, maar net dat duwtje in de rug nodig hebben om in te stromen op de arbeidsmarkt. Veelal buitenlandse vrouwen met een leeftijd rond de 30 jaar, met een passie en talent voor koken, krijgen bij Tafelvanzeven een volledig erkende horecaopleiding. Niet alleen alle benodigde certificaten kunnen er worden behaald. Er wordt namelijk ook gewerkt aan de Nederlandse taal en het zelfvertrouwen dat nodig is om te solliciteren.

De vrouwen betalen de opleiding terug met werken voor het cateringsbedrijf. Ze worden ingehuurd door professionele keukens in Rotterdam of verzorgen catering bestellingen.

In de serie Waardevol Ondernemen belichten we vier Rotterdamse ondernemingen die op een bijzondere manier waarde leveren aan onze stad. Deze serie is mede mogelijk gemaakt door MAEX Rotterdam. De productie wordt onder redactionele verantwoordelijkheid van OPEN Rotterdam gerealiseerd. Kijk de afleveringen hier terug.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter