Ondernemers Botersloot informeren politiek over huurconflict

Een groep ondernemers uit het gebied Nieuwmarkt/Pannekoekstraat/Botersloot organiseerden gisteren een bijeenkomst in Café Sunset aan de Nieuwemarkt. Ze wilden de politiek informeren over het conflict met hun pandeigenaar Marcan Vastgoed B.V.

In de afgelopen drie jaar zijn er al zo’n 10 ondernemers vertrokken uit het gebied Nieuwemarkt/Pannekoekstraat/Botersloot. Pandeigenaar Marcan Vastgoed B.V. wil de huurcontracten niet verlengen en heeft enkele huurprijzen flink verhoogd. Vooral de ondernemers met een lange adem en genoeg spaarcenten houden stand.

Het is deze groep ondernemers die de bijeenkomst organiseerde. Er is niet veel vertrouwen in de lopende rechtszaken tegen de vastgoedeigenaar en de ondernemers zijn erg benieuwd naar wat er op gemeentelijk niveau mogelijk is. Bij de bijeenkomst waren onder andere raadsleden Dennis Tak (PvdA) en Dieke van Groningen (VVD) aanwezig. Volgens Dennis Tak is het belangrijk voor de gemeente om te kijken of de plannen van Marcan Vastgoed B.V. niet indruisen tegen het gemeentelijk planningsbeleid voor dit gebied: “Wat ons betreft zoeken we de kaders van de wet op om te zorgen dat we een gevarieerd aanbod aan ondernemers in de stad behouden en om te voorkomen dat er hier straks ondernemers geconfronteerd worden met alleen maar torenhoge huurprijzen’’.

30 november is de uitspraak over de zaak van Fer Kok, eigenaar van Café Sunset. De uitspraak kan bepalend zijn voor wat er met het gebied gaat gebeuren, tenzij de gemeente kan – en wil – ingrijpen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter